Ber barnevernet avslutte saken

NORDMØRSKOMMUNEN som er blitt internasjonalt kjent for sin behandling av en omstridt barnevernssak, presses nå fra flere hold etter nederlaget i tingretten.

Nordmøre tingrett har enstemmig kommet til at den aktuelle kommunen ikke hadde grunnlag for å ta tre russiske barn fra foreldrene og plassere dem i beredskapshjem. Barnevernets akuttvedtak vakte oppsikt i Russland, med hovedoppslag på russisk TV. Ambassaden har også vært koblet inn.

Tingretten finner det ikke tilstrekkelig bevist at barna er blitt utsatt for vold, slik det er påstått, og har derfor opphevet akuttvedtaket Kommunen er imidlertid uenig i dommen, og vil ikke tilbakeføre barna til foreldrene så lenge ankeprosessen pågår.

Det bekymrer foreldrenes advokat Ekaterina Reiersen, som mener motparten ikke forholder seg til barnas beste.

Umiddelbart

Nå kommer Olav Bowitz, foreldrenes advokat i spørsmålet om omsorgsovertagelse, med en appell til kommunen. Spørsmålet om omsorgsovertagelse skal etter planen behandles av fylkesnemnda i oktober. I et brev til kommunens advokat, som via familiens støttespillere også har havnet på ordførerens bord, ber han barnevernstjenesten avslutte denne saken umiddelbart.

Bowitz minner om at fylkesnemnda var «sterkt i tvil» om de skulle godkjenne det akuttvedtaket som nå er opphevet av tingretten, og at det som er korrekt jus i den enkelte sak ikke nødvendigvis er det som er «riktig» i forhold til barnas beste.

Han refererer spesielt til tingrettsdommen, der man ikke fant tilstrekkelig holdepunkter for at barna retraumatiseres ved en tilbakeføring, slik at også en barnas-beste-vurdering tilsier at akuttvedtaket ikke opprettholdes.

– En ny, kritisk gjennomgang av sakens dokumenter, tingrettens dom samt prosessskrivene i saken om omsorgsovertagelse, tilsier at barnevernstjenesten avslutter saken, anmoder Bowitz.

Rettskraftig

Rådmannen i den aktuelle kommunen ønsker ikke å kommentere saken så lenge det ikke er falt rettskraftig dom.

Kommunens advokat befinner seg i utlandet og ønsker ikke å kommentere saken. Mandag uttalte han at man mener det er riktig å holde barna i beredskapshjem i hvert fall frem til saken er endelig avgjort av Frostating lagmannsrett.


Forfatter: ARILD MYHRE, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tidens Krav, Onsdag 10. juli 2013

Besøks-/postadresse

Advokatfirmaet Velund & Co ANS

Verkstedveien 11,
Postboks 2213
6503 Kristiansund

Telefon / faks / epost

telephone.png +47 71 58 08 50
telephone.png +47 71 58 08 51

 

emai_silk.png Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Andre firmaopplysninger

tag_green.png Org. 990 702 144

Les mer

©2017 Velund - Om informasjonskapsler / About cookies - Utviklet av NettStudio - Logg inn